Hoppa till sidans innehåll

Stalltjänst


Hästkunskap - Stalljour

Alla RS elever som rider från 45 min grupp har stalljour några gånger per termin.

Det är viktigt att man kommer på utsatt datum. Stalljouren är en viktig del i sin rid och hästutbildning, att kunna hantera häst, lära sig om dess skötsel, umgås med häst är ett måste för att få helhets begreppet – vilket Sura RF sätter stort värde på – häst är så mycket mera än bara själva ridningen.

Kan man inte komma på utsatt datum så ska man byta med annan elev och meddela sin ridlärare. Ridlärare kan hjälpa till att tipsa om elever som kan vara lämpliga att byta med. Använd gärna Facebookgruppen ”Ridande hos Surahammars Ryttarförening” som verktyg om ni behöver byta pass med någon annan elev.

Vi önskar gärna att föräldrar till barn under 18 år är med sitt barn under stalltjänsten.

Stalljoursschemat kommer ut till varje ny termin – håll utkik via er mejl och Sura RFs hemsida!

Under dagen får man ta hand om ridskolehästarna, lära sig mer om skötsel och komma våra hästar ännu närmare. Att vistas i stallet tillsammans med hästar gör att man lär kännas deras signaler och ”språk” vilket även underlättar och förbättrar ryttarens ridning. Vi vill att ni ska lära er så mycket som möjligt hos oss och bli duktiga ”hästmänniskor”!

Detta bidrar även till en ökad VI-KÄNSLA i föreningen där man både som ridskoleryttare samt privatryttare kan umgås. Vi alla som har privathästar har ofta en gång startat på ridskolan och vet att man som ridskoleelev kanske drömmer om en egen häst i framtiden...

Välkomna till en rolig och lärorik tid hos Sura RF! 

 

Uppdaterad: 13 JAN 2016 12:42 Skribent: Caroline Dahlström

"Surahammars RF ska bedriva en verksamhet med i landet erkänt hög kvalitet.

Vi vill vara kända, inte bara i länet utan i hela landet, för att vår ridutbildning håller mycket hög standard.

 

När elever från oss t ex vidareutbildar sig inom hästsporten ska ”varumärket” Sura RF vittna om stor kunnighet i ridning, engagemang och kärlek till hästen, god hästhantering, kamratskap, sportmanship på tävlingsbanor m m.

 

Vi ska i allt vi gör hålla hög kvalitet och stort engagemang som riktmärke".

 

Postadress:
Surahammars RF - Ridsport
Nybyggsvägen 1
73535 Surahammar

Besöksadress:
Nybyggsvägen 1
73535 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031830, 022033984
Fax: 022031830
E-post: This is a mailto link

Se all info