Hoppa till sidans innehåll

Bli medlem - Börja rida!


Bli medlem - så här gör du:

 Medlemsavgiften betalas in till BG 449-6501, i meddelanderutan skriver du för vem avgiften avser och personnummer på personen. (Personnumret behövs för sökning av aktivitetsstöd)

 

Vad kostar det?

Se flik avgifter på vår hemsida för aktuella priser.

 

Kan jag verkligen börja rida?

De allra flesta kan, oberoende av ålder och tidigare ridvana, börja rida hos oss. Vi har alltifrån ridlekis (för de allra minsta), nybörjargrupper (för både barn och vuxna) till avancerade träningsgrupper.

 

Hur vet jag vilken typ av grupp jag/mina barn ska rida?

Det enklaste är att kontakta vår personal på tfn 0220 - 318 30 för att diskutera vilket av våra alternativ som passar dig/er bäst.

 

Vilken utrustning måste jag ha?

Innan du bestämt dig för att ridning är något för dig behövs ingen särskild utrustning. Inledningsvis behöver du endast ett par oömma skor med klack, t.ex. gummistövlar. Hjälm finns att låna. För barn har vi även ett litet antal säkerhetsvästar att låna ut.

När man ridit ett litet tag, och bestämt sig för att fortsätta, kan man med fördel skaffa begagnade ridskor/-stövlar (finns bra i plast) och ett par billigare ridbyxor (knäskodda räcker). Det kan vara skönt att ha ett par ridvantar (med noppor) också (kostar några tjugor på ridsportbutiken.) Hjälm bör man införskaffa helt ny, eftersom begagnade hjälmar kan vara defekta.

 

Jag kan ingenting om hästar, sadling, osv. Kan jag börja rida ändå? (Eller låta mitt barn rida?)

Javisst kan du det. Att lära sig mer om hästen, dess utrustning och skötsel är en del i ridutbildningen. Ridskolans stallvärdinnor hjälper dig till rätta och visar hur du ska göra om du känner dig osäker. I teoripassen (som ingår i alla ridgruppers terminsplanering) lär du dig extra mycket om just hästarna och deras skötsel, utrustning osv.

 

Jag är rädd för hästar, men mitt barn vill börja rida. Måste jag vara med hästarna?

Nej, det måste du absolut inte. Vi har stallvärdinnor som hjälper till istället, både i stallet och i själva ridhuset (om hästen behöver ledas t.ex). Men många är de föräldrar som inledningsvis varit mycket reserverade mot hästarna och sedan själva börjat rida :-)

Hur går det till?

Ca 15 minuter före ridlektions start samlas gruppen utanför kontoret tills ridläraren kommer. Dagens närvaro prickas av och hästarna fördelas. Du kommer att få en häst tilldelad som passar dig, både vad gäller kroppstorlek och tidigare ridvana. De mer rutinerade grupperna väljer sina hästar. Om den häst man ska rida nästa lektion redan är inne i ridhuset och går lektion kan man lugnt gå och sätta sig på läktaren för att titta lite på gruppen före. Om hästen inte går så måste den göras iordning för lektion. Är det första gången för dig hos oss kan det vara bra att fråga t.ex. en stallvärdinna om var hästarnas utrustning finns osv. Är du helt ovan vid hästar så hjälper stallvärdinnorna till med sadel och träns. Sen är det bara att vänta på att gruppen före avslutar sin ridning och det är dags för dig att påbörja din.

 Betalning och avbokning ridlektioner

Betalning till kurser och extra aktiviteter ska ske innan kursstart. Vid giltigt avbokning (sjukdom häst/ryttare) kan intyg krävas. Avgiften vid giltig avbokning fås igen (exklusive bokingsavgift på 100 kr som inte fås igen). Om man inte dyker upp för enstaka privatlektioner som är inbokat och inte giltigt avbokning skett debiteras en bokingsavgift på 50 kr. Kurs eller lektion som ej avbokats debiteras hela avgiften.

Avbokningar efter kl:13.00 samma dag som ridlektion, är inte berättigad till igen ridning. Man kan inte spara igen ridningar från en termin till en annan termin. Vid läkarintyg eller om man inte pga. av andra giltiga skäl kan fortsätta sin rid termin kontaktar man ansvarig ridlärare för gruppen. 

Hästkunskap

Alla ridgrupper har under terminens gång några tillfällen där man en lördag eller söndag träffas i stallet tillsammans med en vuxen från privatstallet samt en av våra adepter om ridgruppen består mindre rutinerade elever.

Under dagen får man ta hand om ridskolehästarna, lära sig mer om skötsel och komma våra hästar ännu närmare. Att vistas i stallet tillsammans med hästar gör att man lär kännas deras signaler och ”språk” vilket även underlättar och förbättrar ryttarens ridning. Vi vill att ni ska lära er så mycket som möjligt hos oss och bli duktiga ”hästmänniskor”!

Detta bidrar även till en ökad VI-KÄNSLA i föreningen där man både som ridskoleryttare samt privatryttare kan umgås. Vi alla som har privathästar har ofta en gång startat på ridskolan och vet att man som ridskoleelev kanske drömmer om en egen häst i framtiden.

Välkomna till en rolig och lärorik tid hos Sura RF! 

Varför ska jag välja just SuraRFs ridskola?

Vi är en liten familjär ridskola, men med mycket hög kvalitet på vår utbildning oavsett om det rör sig om ridlekis eller avancerad träning. Våra instruktörer är samtliga utbildade till minst den nivå de undervisar i. Några har dessutom tränarutbildning. Vår anläggning är en av de bästa i området med allt väl samlat under samma tak. Välkommen till oss  - här kommer du att trivas!

Uppdaterad: 17 JAN 2018 10:58 Skribent: Caroline Dahlström

"Surahammars RF ska bedriva en verksamhet med i landet erkänt hög kvalitet.

Vi vill vara kända, inte bara i länet utan i hela landet, för att vår ridutbildning håller mycket hög standard.

 

När elever från oss t ex vidareutbildar sig inom hästsporten ska ”varumärket” Sura RF vittna om stor kunnighet i ridning, engagemang och kärlek till hästen, god hästhantering, kamratskap, sportmanship på tävlingsbanor m m.

 

Vi ska i allt vi gör hålla hög kvalitet och stort engagemang som riktmärke".

 

Postadress:
Surahammars RF - Ridsport
Nybyggsvägen 1
73535 Surahammar

Besöksadress:
Nybyggsvägen 1
73535 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031830, 022033984
Fax: 022031830
E-post: This is a mailto link

Se all info